k e y r a budak b u l a t

Sunday, June 7, 2009

kehidupan di segamat..

klu org tnya aku...
"syakira... skang ni blaja kat ne??"
dgn segaranya aku akan jawab uitm JOHOR....
xnk sebut uitm segamat....
segamat 'busuk' la...
hehehe...

segamat...
bagi sesiapa yang xpenah sampai kat sane...
ni sedikit maklumat bg korng2 yg nk pg bercuti kat sne...

1. hutan
- klu korg mcm risau je takot sesat sbb byk hutan,,,
jgn takot...
segamat ni mmg byk hutan dr perumahan...
hehehe

2. jalan raya
- klu korg bercadang nk pegi sne naik bas transnasional...
xyah risau...... korg SELAMAT!!
tp berjage2.. klu korg naik bas cepat..
sbb die xde la cepat sgt.. n jgn lupe byk bag plastic skali..
sbb korg akan mgalami muntah2 di sepanjang jln,,
heheh.. jln mcm ulat sewel...

3. tempat penginapan
- anda dh booking tmpat tdo??
sbb kat segamat ni hotel die limited sgt...
'ramai' org dtg cuti2...
klu korg brcadang nk booking....
jgn risau.. ade satu je hotel kat segamat ni..
so korg xyah la pening2 pikir nk dok hotel mane...
hehehehhe

4. line telepon
- adakah anda pengguna telefon bimbit????
jgn risau..... line telefon anda sgt lemah!!!
dan peringatan...
jgn hentak2 telefon anda sekiranya msg xleh anta...
cian telefon mahal2...
hehehe...

5. makan
- anda cerewet tentang makanan???
di segamat.. terdapat pelbagai2 jenis makann cepat..( fast food)..
mcd.. pizzahut.. kfc... mb..
heheh.. kedai ah seng pn byk!!

6. shopping
- ske shopping??
kat segamat ni ade byk tempat shopping...
kat sni pn ade tmpat shopping terbesar tau.. GIANT!!
besar x?? takot??? xpe2 die x mkn org..
tp kepada anda yang kurang baget nk shopping,,,
kat sni ade billion..
heheheh.....


sy rase cukup la informasi2 yg sungguh bergune ni..
heheh...
have fun at segamat!!